matchworn-shirts-sportveiling.jpg
auction

Nouri Foundation

23 items Total revenue: € 3.240,-
nouri-foundation-logo-veiling.png

For this auction, many items have been contributed by the Nouri Foundation ambassadors. The matchworn shirts of 'Team Nouri' will also be auctioned. These were recently worn during a benefit match against a team of former (indoor) internationals. The proceeds of this auction will go to the Nouri Foundation, which will place AEDs in 34 locations in the Netherlands in the coming period.

 

auction Nouri Foundation 23 items

Voor deze veiling zijn veel items ingebracht door de ambassadeurs van de Nouri Foundation. Ook worden de wedstrijdshirts van 'Team Nouri' geveild. Deze zijn recent gedragen tijdens een benefietwedstrijd tegen een team van oud (zaal)internationals. De opbrengst van deze veiling gaat naar de Nouri Foundation die de komende periode in 34 locaties in Nederland AED's gaat plaatsen.

Op 8 juli 2017 zakte Abdelhak Nouri tijdens een oefenwedstrijd door een hartstilstand in elkaar. De familie heeft in lijn met zijn gedachtegoed en kernwaarde op 8 juli 2022 de Abdelhak Nouri Foundation in het leven geroepen om wat terug te kunnen doen voor de maatschappij.

De Nouri Foundation heeft op donderdag 18 mei 2023 in de Sporthal Calvijn College in Amsterdam een benefietwedstrijd georganiseerd. Een team van familie en vrienden van Abdelhak Nouri nam het op tegen een team van prominente (oud) veld- en zaalinternationals. De sporthal is niet alleen de thuishaven van Eredivisie zaalvoetbalclub ASV LEBO, waar 'Appie' regelmatig ging kijken, maar ook de sporthal van zijn oude school, waar hij elk jaar terugkeerde om de diploma's uit te reiken. Beide teams verschenen met een prachtige line-up aan de aftrap. Team Nouri trad in de volgepakte sporthal aan met de broers Mo en Abderrahim Nouri en verder onder andere Soufiane Touzani. Ajax-aanvaller (en vriend van 'Appie') Steven Bergwijn en de PSV'ers Anwar El Ghazi en Ismael Saibari verrichten de aftrap.

Met de opbrengst van deze veiling gaat de Nouri Foundation is het plaatsen van 34 levensreddende AED's (Automatische Externe Defibrillators) in het land plaatsen op plekken waar dat niet vanzelfsprekend is. Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. De eerste is onlangs geplaatst op het Nouri-pleintje in de Amsterdamse wijk Geuzenveld. Het doel van de Nouri Foundation is daarnaast om mensen en voornamelijk jongeren die aan de zijlijn staan door welke beperking dan ook mee te laten doen in een veilige omgeving. Zoals 'Appie' Nouri ook altijd deed.

 

My account

You must have an account to bid. Log in or create an account.